A kötelező biztosítás táblázat

2024-05-06 13:12

A kötelező biztosítás táblázat vagy tarifa táblázat egy fontos eszköz a biztosítási díjak meghatározásában, mivel segít átláthatóan bemutatni, hogy milyen tényezők alapján számolják a biztosítási díjakat az adott biztosítónál.

A kötelező biztosítás táblázat: Hasznos segédeszköz a tudatos döntéshez

A kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás (KGFB) díjainak összehasonlítása és a legkedvezőbb ajánlat kiválasztása nem mindig egyszerű feladat. Ebben nyújt hatékony segítséget a kötelező biztosítás táblázat, más néven tarifa táblázat. Ez az átfogó eszköz átláthatóan mutatja be a díjakat befolyásoló tényezőket, így Ön könnyedén összehasonlíthatja a különböző biztosítók ajánlatait.

Mit tartalmaz a kötelező biztosítás táblázat?

 • Járműkategóriák: Személyautó, teherautó, motorkerékpár, stb. A kategóriák eltérő díjakat vonhatnak maguk után.
 • Motorteljesítmény: A motor kW-ban vagy lóerőben mért teljesítménye befolyásolja a díjakat, mert a nagyobb teljesítményű motorok esetén magasabb a baleseti kockázat.
 • Életkor és vezetési tapasztalat: A vezető életkora és vezetési tapasztalata statisztikailag befolyásolja a balesetek gyakoriságát, így a biztosítók ezt is figyelembe veszik.
 • Használat jellege: Magáncélú, kereskedelmi, bérlés. A különböző használati módok eltérő kockázatokat rejtenek, így a díjak is eltérőek.
 • Lakóhely: Bizonyos területeken magasabb a baleseti vagy lopási kockázat, ami befolyásolja a díjakat.

Hogyan használható a kötelező biztosítás táblázat?

A táblázat segítségével:

 • Ki tudja számolni a várható díjakat: A különböző paraméterek beállításával megnézheti, mennyibe fog kerülni a biztosítás.
 • Összehasonlíthatja a különböző biztosítók ajánlatait: Így megtalálhatja a legkedvezőbb díjat és fedezetet.

Fontos megjegyzések:

 • A táblázatban szereplő díjak tájékoztató jellegűek, a végső díj ettől eltérhet.
 • A pontos díj kiszámításához díjkalkulátort kell használni, és meg kell adni a pontos paramétereket (pl. jármű adatai, vezető adatai, stb.).
 • A kötelező biztosítás táblázat csak tájékoztató jellegű. A pontos díjat a biztosító egyedi kalkulációja alapján határozza meg.
 • Használjon online kalkulátorokat a díjak összehasonlításához és a legkedvezőbb ajánlat megtalálásához!

Kötelező biztosítás táblázatokat találhat:

 • A biztosítók weboldalain
 • Online kalkulátorokban
 • Független összehasonlító oldalakon

A kötelező biztosítás táblázat hatékony eszköz a tudatos döntéshez. Használja ki Ön is a lehetőséget, és válassza a legkedvezőbb KGFB ajánlatot!

Ha már alaposan körül járta a kötelező biztosítás témáját, nézze meg nem évfordulós-e véletlenül valamelyik kötelezője (KGFB), mert a kötelező biztosítás kalkulátorunkkal maximális kedvezménnyel 1 perc alatt versenyeztetheti a biztosítókat.

További bejegyzések

Bonus-malus rendelet

2024-05-31 18:22

A bonus-malus rendelet alapján a biztosítók a kötelező gépjármű felelősségbiztosítás (KGFB) díját úgy állapítják meg, hogy megnézik az ügyfél előző biztosítási időszakának kártörténetét. Ez alapján döntik el, hogy melyik bonus-malus osztályba sorolják be az ügyfelet, ami azt jelenti, hogy milyen kedvezményeket vagy pótdíjakat kell fizetnie a következő biztosítási időszakra.

Elolvasom

Üzembentartó váltás költségei

2024-06-08 08:32

Üzembentartó váltás: Minden, amit tudnod kell a költségekről! Az üzembentartó váltás során a gépjármű forgalmi engedélyén szereplő üzembentartó személye változik. Ez többféle okból is megtörténhet, például vásárlás, eladás, öröklés, vagy lízingbevétel esetén.

Elolvasom

Utasbiztosítás gépjármű asszisztenciával

2024-06-12 19:20

Az utazás izgalmas élmény, de váratlan helyzeteket is tartogathat, főleg ha autóval közlekedünk külföldön. Az Utasbiztosítás gépjármű asszisztenciával egy komplex szolgáltatás, amely nem csak az utasokat, de a gépjárművet is védi a váratlan eseményekkel szemben.

Elolvasom
Kötelező biztosítás kalkulátor - 2024