A lakásbiztosítás megszüntetése

2024-05-06 13:12

A lakásbiztosítás megszüntetése egy egyszerű folyamat, de fontos, hogy tisztában legyen a menetével és a felmerülő tudnivalókkal.

Lakásbiztosítás megszüntetése egyszerűen és zökkenőmentesen

Szeretné felmondani a lakásbiztosítását és új szolgáltatót választani? A folyamat egyszerűbb, mint gondolná! Íme, egy rövid útmutató a zökkenőmentes váltáshoz:

Hogyan mondja fel a lakásbiztosítását?

 1. Írásbeli értesítés: Küldjön írásbeli értesítést a biztosítójának a megszüntetésről. Ezt megteheti postai úton ajánlott levélben, e-mailben vagy online űrlap kitöltésével a biztosító weboldalán (ha ez lehetséges).
 2. Felmondási idő: Tartsa be a szerződésben meghatározott felmondási időt, ami általában 30 nap. Ellenőrizze a pontos feltételeket a szerződésében.
 3. Megszüntetés oka: Bár nem kötelező, célszerű megjelölni a felmondás okát, hogy a biztosító a jövőben javíthasson szolgáltatásain.

Mikor ideális a lakásbiztosítás megszüntetése?

 • Évfordulós felmondás: Ha nem szeretné, hogy a szerződése automatikusan megújuljon az évfordulón, legalább 30-60 nappal előtte mondja fel.
 • Márciusi váltási kampány: Számos kedvezményes ajánlat várja ebben a hónapban a biztosítók cseréjét. Ne feledje a határidőket és a felmondási időt!

Fontos tudnivalók:

 • A megszüntetés ingyenes.
 • A befizetett díjak nem visszatéríthetőek.
 • Győződjön meg róla, hogy az új biztosítás a régi megszűnése után lép érvénybe.
 • Kérdés esetén forduljon a biztosító ügyfélszolgálatához.

Ne feledje:

 • Mindig legyen lakásbiztosítása!
 • Olvassa át a szerződését, vagy vegye fel a kapcsolatot a biztosítójával a pontos feltételekért.

A fenti információk segítenek a zökkenőmentes lakásbiztosítás váltásban.

Ha a lakásbiztosításoddal végeztél nézd meg nem évfordulós-e véletlenül valamelyik köteleződ, mert a kötelező biztosítás kalkulátorunkkal maximális kedvezménnyel 1 perc alatt versenyeztetheted a biztosítókat.

Ha a lakásbiztosításával végzett, nézze meg nem évfordulós-e véletlenül valamelyik kötelezője, mert a kötelező biztosítás kalkulátorunkkal maximális kedvezménnyel 1 perc alatt versenyeztetheti a biztosítókat.

További bejegyzések

Kötelező biztosítás kötés tudnivalói

2024-06-16 12:00

gépjármű-felelősségbiztosítás, más néven kötelező biztosítás kötése törvényileg kötelező minden Magyarországon forgalomban lévő gépjárműre. Ez a biztosítás fedezi azokat a károkat, amelyeket a jármű okoz másoknak közúti baleset esetén. A kötelező biztosítás megkötése elengedhetetlen ahhoz, hogy legálisan közlekedjen az utakon, és biztonságot nyújt mind Önnek, mind másoknak.

Elolvasom

Lakásbiztosítás kárbejelentése

2024-06-12 12:20

A lakásbiztosítás kárbejelentése egy fontos lépés, amellyel a biztosított igényelheti a kártérítést a biztosítótól a káresemény bekövetkezése után. A gyors és egyszerű kárbejelentés kulcsfontosságú a kártérítés mielőbbi kifizetéséhez.

Elolvasom

A kötelező biztosítás megszüntetése

2024-06-06 18:20

A kötelező biztosítás megszüntetése változatos módon végezhető el, a biztosítás lemondásának indokától függően.

Elolvasom
Kötelező biztosítás kalkulátor - 2024