Bonus-malus besorolás kalkulátor

2024-05-06 13:12

A kötelező biztosítás bonus-malus besorolása: Ismerje meg a lényeget! Szeretné tudni, mennyibe fog kerülni a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítása (KGFB)? A bonus-malus besorolás kulcsfontosságú szerepet játszik a díj meghatározásában. De mi is ez pontosan, és hogyan befolyásolja Önt? A Bonus-malus besorolás kalkulátor egy online eszköz, amellyel becsülheti a KGFB díját a bonus-malus besorolása alapján.

A kötelező biztosítás díja: Ismerje meg a Bonus-malus besorolás kalkulátorokat!

Szeretné tudni, mennyibe fog kerülni a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítása (KGFB)? A bonus-malus besorolás kulcsfontosságú szerepet játszik a díj meghatározásában. De mi is ez pontosan, és hogyan befolyásolja Önt?

A Bonus-malus besorolás kalkulátor egy online eszköz, amellyel becsülheti a KGFB díját a bonus-malus besorolása alapján. A kalkulátorok általában a következő adatokat kérik be:

 • Gépjármű típusa: A különböző típusú autók eltérő kockázatot jelentenek a biztosítók számára, ezért befolyásolja a besorolást.
 • Jelenlegi bonus-malus besorolás: Ez egy betű-szám kombináció, amely tükrözi a sofőr kártörténetét. Minél magasabb a bonus, annál kedvezőbb a díj, míg a malus díjemelést okoz.
 • Károk száma: Minél több kárt okozott, annál alacsonyabb lesz a besorolása.

A kalkulátor ezek alapján kiszámítja a várható bonus-malus besorolást, amellyel a biztosítók számolnak a díj megállapításakor.

Fontos megjegyezni:

 • A kalkulátorok által szolgáltatott információk nem feltétlenül pontosak. A biztosítók eltérően számíthatják a besorolást, és a kalkulátorok nem mindig tükrözik ezeket a különbségeket. Ezért a kalkulátor eredményét csak tájékoztató jellegűnek tekintse.
 • A pontos bonus-malus besorolását a biztosítójától kérheti.
 • A kalkulátorok nem helyettesíthetik a biztosítót a díj kalkulálásában.

Tippek a Bonus-malus besorolás kalkulátor használatához:

 • Használjon több kalkulátort is az eredmények összehasonlításához.
 • Ellenőrizze a kalkulátor adatforrásait. Győződjön meg róla, hogy naprakész és megbízható forrásokon alapul.
 • Ne feledje, hogy a kalkulátor csak becslést ad.

További források a bonus-malus besorolásról:

 • A biztosítója bonus-malus rendszertáblázata: A pontos szabályokat a biztosítója honlapján vagy ügyfélszolgálatánál találja.
 • A Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) honlapja: Tájékozódjon a jogszabályokról és ajánlásokról.

Összefoglalva:

A Bonus-malus besorolás kalkulátor hasznos eszköz lehet a KGFB díjának becsléséhez, de nem helyettesíti a pontos kalkulációt. A pontos besorolást és a díjat a biztosítójától kérje.

Ne feledje: A biztonságos vezetéssel javíthatja a bonus-malus besorolását, és kedvezőbb díjat érhet el.

Ha már alaposan körül járta a kötelező biztosítás témáját, nézze meg nem évfordulós-e véletlenül valamelyik kötelezője (KGFB), mert a kötelező biztosítás kalkulátorunkkal maximális kedvezménnyel 1 perc alatt versenyeztetheti a biztosítókat.

További bejegyzések

Kötelező biztosítás kötés tudnivalói

2024-06-16 12:00

gépjármű-felelősségbiztosítás, más néven kötelező biztosítás kötése törvényileg kötelező minden Magyarországon forgalomban lévő gépjárműre. Ez a biztosítás fedezi azokat a károkat, amelyeket a jármű okoz másoknak közúti baleset esetén. A kötelező biztosítás megkötése elengedhetetlen ahhoz, hogy legálisan közlekedjen az utakon, és biztonságot nyújt mind Önnek, mind másoknak.

Elolvasom

A kárbejelentés határideje

2024-06-05 15:22

A kárbejelentési határideje, más szóval a kárbejelentési kötelezettség időkerete, azt az időszakot jelöli, amelyen belül a biztosítási eseményt a biztosítási feltételeknek megfelelően kell jelenteni a biztosítónak, a szükséges információkat szolgáltatni, és lehetőséget biztosítani a jelentett adatok ellenőrzésére.

Elolvasom

Zöldkártya

2024-05-31 18:54

A Zöldkártya egy nemzetközileg elfogadott gépjármű-biztosítási igazolás, amely azt bizonyítja, hogy a jármű tulajdonosa hazájában rendelkezik olyan felelősségbiztosítással, ami a külföldön okozott károkra is érvényes. Magyarországon csak a nemzetközi Zöldkártya használható, amely kiterjed a magyar kötelező gépjármű-felelősségbiztosításra is.

Elolvasom
Kötelező biztosítás kalkulátor - 2024