Bonus-malus lekérdezés

2024-05-06 13:12

A bonus-malus besorolás kulcsfontosságú a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás (KGFB) díjának meghatározásában. Ez a besorolás díjkedvezményeket ad a kármentes vezetésért, míg balesetek esetén pótdíjat von maga után. A bonus-malus lekérdezés során megtudhatja, mennyit kell fizetnie a kötelezőért, és nyomon követheti a besorolása változását.

Bonus-malus lekérdezés: Tudjon meg mindent a kötelező bizti díjáról!

A bonus-malus besorolás alapvetően befolyásolja a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás (KGFB) díját. Minél jobb a besorolása (A00-tól B10-ig), annál kedvezőbb a díja. Ezzel szemben a balesetokozás miatt romló besorolás (M4-től M1-ig) emeli a biztosítási díjat.

Hogyan tudja lekérdezni a bonus-malus besorolását?

 • Régi biztosítójánál: Ez a legegyszerűbb módja, ingyenesen adják ki a kárelőzményi igazolást.
 • Online felületeken: Számos kalkulátorban megadhatja a rendszámot, és lekérdezheti a besorolást. (Fontos: Ezek nem mindig pontosak!)
 • MABISZ nyilvántartásából: A biztosítóknak elérhető, de a lekérdezést a biztosítójánál kell kezdeményeznie.

A bonus-malus lekérdezés menete:

 1. Válassza ki a lekérdezés módját.
 2. Készítse elő a szükséges iratokat.
 3. Indítsa el a lekérdezést.
 4. Megkapja a bonus-malus besorolását.

Fontos tudnivalók:

 • A besorolás évente változik, a biztosítási évfordulón.
 • A besorolást a szerződésben szereplő üzembentartó bonus-malus besorolása határozza meg.
 • Több üzembentartó esetén a legjobb besorolást veszik figyelembe.
 • A káresemények befolyásolják a besorolást.

Tippek a kedvezőbb besoroláshoz:

 • Vezessen óvatosan!
 • Rendezze a károkat minél hamarabb!
 • Hasonlítsa össze a biztosítókat!

További információk:

Ne feledje: A bonus-malus lekérdezés egy egyszerű folyamat, amellyel megtudhatja, mennyit kell fizetnie a kötelező biztosításért. Rendszeresen kövesse nyomon a besorolását, és vezessen óvatosan a kedvezőbb díjakért!

Ha már alaposan körül járta a kötelező biztosítás témáját, nézze meg nem évfordulós-e véletlenül valamelyik kötelezője (KGFB), mert a kötelező biztosítás kalkulátorunkkal maximális kedvezménnyel 1 perc alatt versenyeztetheti a biztosítókat.

További bejegyzések

Utasbiztosítás kötése külföldről

2024-06-16 11:30

A külföldön tartózkodók számára is fontos a biztonságos utazás, és ehhez elengedhetetlen az utasbiztosítás kötése külföldről is. Szerencsére ma már nem szükséges hazautazni a biztosítás megkötéséhez, hiszen számos biztosító társaság kínál online szerződéskötési lehetőséget.

Elolvasom

A kötelező biztosítás mit fedez és mire nem terjed ki?

2024-06-09 12:30

kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás (KGFB) egy olyan kötelező biztosítás, amely fedezi azokat a károkat, amelyeket a biztosított jármű okoz másoknak a forgalomban. Ez a biztosítás minden Magyarországon forgalomban lévő gépjárműre kötelező, függetlenül attól, hogy milyen típusú járműről van szó (személygépkocsi, motorkerékpár, teherautó, stb.).

Elolvasom

Kárszakértői állás

2024-06-08 09:27

A kárszakértő biztosítási társaságokat, kárt szenvedett ügyfeleket, vagy más megbízókat segít a káreseményekkel kapcsolatos vizsgálatokban, értékelésekben és tanácsadásban. A kárszakértő feladata a kár mértékének megállapítása, a károk okainak és körülményeinek kivizsgálása, valamint a helyreállítási költségek becslése.

Elolvasom
Kötelező biztosítás kalkulátor - 2024