Casco Biztosítás jelentése

2024-05-06 13:12

A casco biztosítás jelentése: egy járműbiztosítási forma, amely a "casualty" és "collision" angol szavak kombinációjából származik, és fedezetet nyújt a biztosított jármű károsodásaiért, tekintet nélkül a felelősség kérdésére.

Casco Biztosítás jelentése: Teljeskörű Védelem Gépjárművének

A Casco Biztosítás jelentése maga a Casco biztosítás, ami egy önkéntes gépjármű-biztosítási forma, amely védelmet nyújt a gépjárműben keletkezett károkra előre nem látható, váratlan esemény során. Ellentétben a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítással (KGFB), amely kizárólag a vétlen fél kárait fedezi egy balesetben, a casco a saját tulajdonú gépjárműben keletkezett károkat is téríti.

A Casco Biztosítás jelentése:

A casco biztosítás egy önkéntes gépjármű-biztosítási forma, amely teljeskörű védelmet nyújt a gépjárműben keletkezett károkra váratlan események esetén. Ellentétben a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítással (KGFB), amely csak a vétlen fél kárait fedezi balesetben, a casco a saját tulajdonú gépjárműben keletkezett károkat is téríti.

A Casco Biztosítás Előnyei:

 • Teljeskörű védelem: A casco biztosítás a gépjárműben keletkezett károk széles skálájára nyújt fedezetet.
 • Nyugalom: A casco biztosítás tudatában nyugodtabban vezethet, mert tudja, hogy anyagi segítséget kap, ha bármi történik a gépjárművével.
 • Értékmegőrzés: A casco biztosítás segíthet megőrizni a gépjármű értékét, ha bármilyen kárt szenved.

A Casco Biztosítás Fedezetei:

 • Baleseti károk: Ezek azok a károk, amelyeket baleset során szenved el az autó.
 • Rongálódás: Ezek azok a károk, amelyeket szándékosan vagy gondatlanságból okoznak az autón.
 • Elemi károk: Ezek azok a károk, amelyeket vihar, jégeső, árvíz vagy más természeti katasztrófa okoz.
 • Lopás: Ha ellopják az autóját, a biztosító a teljes értékét megtéríti.
 • Totálkár: Ha az autót nem lehet javítani, a biztosító a teljes értékét megtéríti.

A Casco Biztosítás Díja:

A casco biztosítás díja a gépjármű típusától, életkorától, értékétől, a casco besorolásától és a választott kockázatoktól függően változik.

A Casco Biztosítás Megkötése:

A casco biztosítást bármelyik biztosítótársaságnál megkötheti online, telefonon vagy személyesen. A biztosítók díjkalkulátorokat is biztosítanak, amelyek segítségével kiszámíthatja a várható díjat.

Fontos Megjegyzések:

 • A casco biztosítás nem fedezi az összes kárt. Bizonyos károkra, mint például a kopás és a szélvédő repedése, külön kiegészítő biztosítást kell kötni.
 • A casco biztosítás díja a gépjármű típusától, életkorától, értékétől, a casco besorolásától és a választott kockázatoktól függően változik.
 • A casco biztosítás megkötése előtt érdemes összehasonlítani a különböző biztosítótársaságok ajánlatait.

Összefoglalva:

A casco biztosítás jelentése tehát egy olyan biztosítás,, amely védelmet nyújthat a gépjárművében keletkezett károkra. A casco biztosítás megkötése előtt fontos összehasonlítani a különböző biztosítótársaságok ajánlatait, és kiválasztani a szükségleteinek és költségvetésének megfelelő díjcsomagot. A casco biztosítás lényeges a járműtulajdonosok számára, mert átfogó védelmet nyújt azoknak a kockázatoknak az esetén, melyek a gépjármű használata során felmerülhetnek. Ez segíthet csökkenteni a pénzügyi terhet olyan események esetén, mint a balesetek vagy természeti csapások, és védelmet nyújthat az olyan váratlan kiadásokkal szemben, amelyek jelentősen megterhelhetik egy egyén vagy család költségvetését.

Ha a Casco biztosítás információjával végezett, nézze meg valamelyik kötelezője nem lesz-e évfordulós, mert a kötelező biztosítás kalkulátorunkkal maximális kedvezménnyel 1 perc alatt versenyeztetheti a biztosítókat.

További bejegyzések

A kötelező biztosítás szüneteltetése

2024-06-10 14:40

A kötelező biztosítás szüneteltetése praktikus megoldás lehet, ha hosszabb ideig nem használja a gépjárművét, de fontos megjegyezni, hogy csak bizonyos feltételek mellett lehetséges.

Elolvasom

Kötelező biztosítás robogóra, röviden

2024-06-10 14:00

A robogóra, mint segédmotoros kerékpárra kötelező megkötni a gépjármű-felelősségbiztosítást (KGFB), függetlenül attól, hogy van-e rendszáma. A biztosítás megkötése egyszerű, online is elvégezhető, és csak néhány adat megadására van szükség.

Elolvasom

Kötelező Biztosítás Váltás

2024-06-09 14:00

A kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás (KGFB) váltása évente egy alkalommal, az évforduló előtt 30 nappal lehetséges. Bizonyos esetekben azonban év közben is van lehetőség a váltásra, de ez bizonyos feltételekhez kötött.

Elolvasom
Kötelező biztosítás kalkulátor - 2024