Kötelező biztosítás kötés tudnivalói

2024-05-06 13:12

gépjármű-felelősségbiztosítás, más néven kötelező biztosítás kötése törvényileg kötelező minden Magyarországon forgalomban lévő gépjárműre. Ez a biztosítás fedezi azokat a károkat, amelyeket a jármű okoz másoknak közúti baleset esetén. A kötelező biztosítás megkötése elengedhetetlen ahhoz, hogy legálisan közlekedjen az utakon, és biztonságot nyújt mind Önnek, mind másoknak.

Kötelező Biztosítás Kötés tudnivalói

Biztonság az utakon: Kötelező Biztosítás Kötés

A kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás (KGFB) minden forgalomban lévő gépjárműre kötelező Magyarországon. Ez a biztosítás fedezi a balesetek során okozott károkat, megvédve Önt és az Ön által okozott károkért felelős személyeket a magas anyagi terhektől.

Miért fontos a kötelező biztosítás?

 • Kötelező: A KGFB kötelező Magyarországon. Amennyiben érvényes kötelező biztosítással nem rendelkezik, bírságra számíthat, sőt, a gépjárművet is lefoglalhatják.
 • Védi Önt és másokat: Baleset esetén a kötelező biztosítás fedezi a sérült fél gépjárművében, motorbiciklijében, biciklijében, illetve az utasokban okozott károkat, valamint a kórházi és ambulanter ellátás költségeit is.
 • Biztonságérzet: A kötelező biztosítás megkötésével megnyugodhat, hogy Ön és a körülötte lévők is védve vannak a balesetek során okozott anyagi károkkal szemben.

Mikor van szükség kötelező biztosításra?

 • Új gépjármű forgalomba helyezésekor
 • Használt gépjármű vásárlásakor, ha a régi tulajdonos biztosítása lejár
 • A gépjármű tulajdonosa vagy üzembentartója változásakor
 • A forgalmi engedély megújításakor
 • A kötelező biztosítás díjának befizetésekor

A kötelező biztosítás kötésének menete:

 1. Válasszon egy megbízható biztosító társaságot!
 2. Számítsa ki a kötelező biztosítás díját online kalkulátor segítségével!
 3. Töltse ki a szükséges formanyomtatványokat!
 4. Fizesse be a kötelező biztosítás díját!
 5. Kapja meg a kötelező biztosítási díj befizetését igazoló csekket, illetve a biztosítási kötvényt!

Tippek a kötelező biztosítás kötéséhez:

 • Hasonlítsa össze a különböző biztosító társaságok ajánlatait!
 • Válassza a legkedvezőbb ár-érték arányú biztosítást!
 • Figyeljen a biztosítási feltételekre, és győződjön meg róla, hogy azok megfelelnek az Ön igényeinek!
 • Időben fizesse be a kötelező biztosítás díját, hogy elkerülje a késedelmi kamatokat!

Ne feledje: A kötelező biztosítás nem csak a jogszabályok betartását jelenti, de a felelősségteljes magatartás jele is. A biztosítás megkötése egyszerű és gyors folyamat, melynek során Ön megnyugodhat, hogy utazásai során biztonságban van, és nem kell aggódnia a váratlan anyagi terhek miatt.

Kötelező Biztosítás Kötés: A gondoskodás nem drága!

Ha már alaposan körül járta a kötelező biztosítás témáját, nézze meg nem évfordulós-e véletlenül valamelyik kötelezője (KGFB), mert a kötelező biztosítás kalkulátorunkkal maximális kedvezménnyel 1 perc alatt versenyeztetheti a biztosítókat.

További bejegyzések

A lakásbiztosítás váltás

2024-06-12 14:00

lakásbiztosítás váltás egy gyakori és fontos lépés a felelősségteljes ingatlantulajdonosok életében. Akár jobb feltételeket, kedvezőbb díjakat vagy jobb kiszolgálást keres, a váltás segíthet megtakarítani a pénzét és nyugodtabbá teheti az otthonvédelmet.

Elolvasom

Üzembentartó váltás költségei

2024-06-08 08:32

Üzembentartó váltás: Minden, amit tudnod kell a költségekről! Az üzembentartó váltás során a gépjármű forgalmi engedélyén szereplő üzembentartó személye változik. Ez többféle okból is megtörténhet, például vásárlás, eladás, öröklés, vagy lízingbevétel esetén.

Elolvasom

Lakásbiztosítás márciusi kampány tanácsok

2024-06-12 13:20

Lakásbiztosítás Márciusi Kampány keretében most különleges kedvezményekkel juthat hozzá a legmegfelelőbb fedezetekhez, és megvédheti otthonát a váratlan káreseményektől.

Elolvasom
Kötelező biztosítás kalkulátor - 2024