Kötelező biztosítás robogóra, röviden

2024-05-06 13:12

A robogóra, mint segédmotoros kerékpárra kötelező megkötni a gépjármű-felelősségbiztosítást (KGFB), függetlenül attól, hogy van-e rendszáma. A biztosítás megkötése egyszerű, online is elvégezhető, és csak néhány adat megadására van szükség.

Kötelező biztosítás robogóra, röviden

Mi az a robogó, és kell rá kötelező biztosítás?

A robogó, vagy más néven segédmotoros kerékpár, egy kétkerekű jármű, aminek legfeljebb 50 köbcentiméteres a motorja (elektromos motor esetén 4 kW), és a legnagyobb sebessége nem haladja meg a 45 km/h-t. A magyar jogszabályok szerint kötelező rá a gépjármű-felelősségbiztosítás (KGFB) megkötése, akárcsak más járművekre.

Hogyan köthetek kötelező biztosítást a robogómra?

A kötelező biztosítás kötése robogóra hasonló más járművekhez:

  1. Válasszon biztosítót: Számos cég kínál KGFB-t robogókra, hasonlítsa össze az ajánlatokat a legkedvezőbb díj és feltételek megtalálása érdekében.
  2. Adja meg a robogó adatait: A biztosításkötéshez szükséges a márka, típus, alvázszám, és ha van, a rendszámszám megadása.
  3. Kösse meg a biztosítást online vagy személyesen: Ezt megteheti a biztosító honlapján vagy személyesen egy irodában.

Mit tegyek, ha a robogómnak nincs rendszáma?

Ha a robogónak nincs rendszáma (pl. új, importált, vagy a mérete miatt nem kötelező), akkor:

  1. Szerezzen ideiglenes forgalmi engedélyt: A közlekedési hatóságtól kell beszerezni a robogóhoz, ehhez szükséges a vásárlási számla, műszaki vizsga és a biztosítási szerződés.
  2. Kösse meg a kötelező biztosítást: Még ideiglenes rendszámmal is kötelező a KGFB megkötése.
  3. Forgalomba helyezés: A végleges rendszám megérkezésekor frissítse a biztosítási szerződést az új rendszámmal. Ezt online vagy személyesen is megteheti.

Fontos: Mindig ügyeljen arra, hogy a biztosítási szerződésben szereplő adatok naprakészek legyenek, és ne feledje: a kötelező biztosítás nem csak kötelező, de fontos is a felelősségteljes közlekedéshez. A KGFB fedezi a balesetek során okozott károkat, így megvédheti magát a anyagi következményektől.

Ha már alaposan körül járta a kötelező biztosítás témáját, nézze meg nem évfordulós-e véletlenül valamelyik kötelezője (KGFB), mert a kötelező biztosítás kalkulátorunkkal maximális kedvezménnyel 1 perc alatt versenyeztetheti a biztosítókat.

További bejegyzések

Kötelező Biztosítás Lekérdezése

2024-06-08 10:24

Fontos megjegyezni, hogy a kötelező biztosítás lekérdezése az Ügyfélkapun keresztül nem lehetséges. Azonban a biztosítók többsége saját ügyfélportálján biztosít erre lehetőséget.

Elolvasom

Bonus-malus besorolás kalkulátor

2024-06-08 11:07

A kötelező biztosítás bonus-malus besorolása: Ismerje meg a lényeget! Szeretné tudni, mennyibe fog kerülni a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítása (KGFB)? A bonus-malus besorolás kulcsfontosságú szerepet játszik a díj meghatározásában. De mi is ez pontosan, és hogyan befolyásolja Önt? A Bonus-malus besorolás kalkulátor egy online eszköz, amellyel becsülheti a KGFB díját a bonus-malus besorolása alapján.

Elolvasom

Kártérítési Ügyvéd

2024-06-08 10:41

kártérítési ügyvéd olyan jogi szakértő, aki kizárólag az Ön érdekeit képviseli a biztosítókkal szembeni vitákban. Szakértelmével meggyorsítja a jogi eljárást, maximalizálja a kártérítési összeget, és megkíméli Önt a stressztől.

Elolvasom
Kötelező biztosítás kalkulátor - 2024