Kötelező biztosítás váltás év közben

2024-05-06 13:12

A kötelező biztosítás váltás év közben sokak számára bonyolultnak tűnhet, de valójában nem az. Ez a útmutató átfogóan bemutatja a folyamatot, annak feltételeit, előnyeit, teendőit és a lehetséges buktatókat.

Kötelező Biztosítás Váltás Év Közben: Ne Várjon Az Évfordulóig!

Gondolkodott már azon, hogy váltson kötelező biztosítót? Nem kell várnia a következő évfordulóig! A Biztosítás.hu segítségével bármikor egyszerűen és gyorsan elintézheti a váltást, és akár jelentős összeget is spórolhat.

Miért váltson év közben?

 • Kedvezőbb ajánlat: Számos biztosító kínál kedvezményeket az év közbeni váltóknak. Összehasonlítva a díjakat, akár több tízezer forintot is megtakaríthat.
 • Szolgáltatásbővítés: Váltson olyan biztosítóra, aki jobb feltételeket és kiegészítő szolgáltatásokat nyújt, mint a jelenlegi.
 • Változás a kockázatban: Ha megváltoztak a körülményei (pl. új lakhely, sofőr), érdemes újrakalkuláltatni a díjat, és váltani, ha szükséges.
 • Elégedetlenség: Ha nem elégedett a jelenlegi biztosítójával, bármikor jogosult a váltásra.

Mikor lehetséges a váltás?

 • Biztosítási évforduló: Ez a leggyakoribb időpont a váltásra. Ezen a napon, vagy az azt megelőző 30 napon belül felmondhatja a szerződést, és újat köthet.
 • Kampányidőszak: November eleje és december eleje között kedvezményes kampányidőszak van a biztosítóváltásra.
 • Jármű eladása/vásárlása: Új autóra kötelező új kötelező biztosítást kötni. Ön dönti el, hogy a régi vagy az új tulajdonos köti meg a szerződést.
 • Egyéb speciális esetek: Bizonyos esetekben (pl. baleset, nemteljesítés) kivételt képez a szerződési időszak.

A váltás menete:

 1. Hasonlítsa össze a díjakat és a szolgáltatásokat a Biztosítás.hu kalkulátora segítségével.
 2. Válassza ki a legmegfelelőbb ajánlatot.
 3. Kérjen online árajánlatot a kiválasztott biztosítónál.
 4. Töltse ki az online szerződéskötési űrlapot.
 5. A régi biztosítóját a Biztosítás.hu automatikusan felmondja.

Tippek a sikeres váltáshoz:

 • Hasonlítsa össze a díjakat és a szolgáltatásokat több biztosítónál is.
 • Olvassa el a szerződési feltételeket a váltás előtt.
 • Időben mondja fel a régi szerződését.
 • Válasszon megbízható biztosítót.

Ne feledje, a kötelező biztosítás váltás év közben nem mindig egyszerű, de megéri a befektetett időt és energiát, valamint a kötelező biztosítás nem szüneteltethető! Fontos, hogy a váltás napján már érvényben legyen az új szerződés.

Ha már alaposan körül járta a kötelező biztosítás témáját, nézze meg nem évfordulós-e véletlenül valamelyik kötelezője (KGFB), mert a kötelező biztosítás kalkulátorunkkal maximális kedvezménnyel 1 perc alatt versenyeztetheti a biztosítókat.

További bejegyzések

Bonus malus fokozatok

2024-05-31 18:12

A bonus-malus fokozatok egyfajta pontrendszer, amit a gépjárművek kötelező felelősségbiztosításánál használnak. Ez a rendszer segít a biztosítóknak abban, hogy eldöntsék, milyen kedvezményeket vagy pótdíjakat alkalmazzanak az egyes gépjármű-tulajdonosokra a biztosítás megújításakor. Minél jobb a fokozatod, annál kedvezőbb lehet a biztosításod díja.

Elolvasom

Utasbiztosítás hajóútra

2024-06-16 10:40

A hajóutazás egy komoly elhatározás és csodálatos élmény lehet, de fontos, hogy biztonságosan utazzunk. A váratlan események komoly problémákat okozhatnak, ezért elengedhetetlen az utasbiztosítás hajóútra kötése.

Elolvasom

Kötelező Biztosítás Második Autóra

2024-06-09 11:30

A kötelező biztosítás második autóra beszerzése gyakori dilemma a járműtulajdonosok körében. A párhuzamos üzemeltetés speciális szabályaihoz kötött, ezért fontos alaposan tájékozódni a feltételekről és a bonus-malus rendszer működéséről.

Elolvasom
Kötelező biztosítás kalkulátor - 2024