Kötelező biztosítás váltás határidő

2024-05-06 13:12

A kötelező biztosítás váltás határidő betartása kulcsfontosságú ahhoz, hogy zökkenőmentesen válthass biztosítót, és a következő évben is meglegyen a szükséges fedezeted. Akár évfordulós, akár kampányidőszakos váltásról van szó, lényeges, hogy tisztában legyél a határidőkkel és a feltételekkel.

Kötelező Biztosítás Váltás Határidő: Légy Naprakész!

A kötelező biztosítás váltás határidő betartása elengedhetetlen a zökkenőmentes váltáshoz. Akár évfordulós, akár kampányidőszakos váltásról van szó, legyen tisztában a határidőkkel és feltételekkel!

Miért Fontos?

 • Kötelező: A KGFB megléte kötelező, a határidő elmulasztása büntetést vonhat maga után.
 • Kedvezmények: Évente frissülnek a díjak, érdemes összehasonlítani az ajánlatokat.
 • Biztosítási évforduló: Ne maradj a régi, drága szerződésben!

Mik a Kötelező Biztosítás Váltás Feltételei?

A kötelező biztosítás váltás feltételei meglehetősen egyszerűek:

 • Érvényes KGFB szerződés: Először is rendelkeznie kell egy érvényes kötelező gépjármű-felelősségbiztosítással.
 • Felmondás: A meglévő szerződés felmondása szükséges. A felmondást írásban kell benyújtani a biztosítónak a kötelező biztosítás váltás határidő betartásával.
 • Új szerződés kötése: Az új biztosítónál meg kell kötnie a KGFB szerződést a következő évre. Ezt megteheti online, telefonon vagy személyesen a biztosító irodájában.

Kampányidőszak:

A kampányidőszak jellemzően november elejétől december elejéig tart. Ebben az időszakban a biztosítók általában kedvezményeket és akciókat kínálnak a váltóknak. A kötelező biztosítás váltás határidő kampányidőszakban december 31. előtt 30 nappal be kell érkeznie a felmondásnak a biztosítóhoz. Ha elmulasztja a határidőt, akkor nem veheti igénybe a kampányidőszakos kedvezményeket, és a régi, drágább szerződés marad érvényben a következő évre.

Felmondás Határideje:

A kötelező biztosítás váltás határidő nem azonos a felmondási határidővel. A felmondási határidő az a dátum, ameddig a biztosítónak be kell küldi a felmondó nyilatkozatot. Ez a határidő kampányidőszakon kívül évforduló előtt 30 nappal van. Fontos, hogy a felmondó nyilatkozatot írásban küldje el a biztosítónak, és tartsa meg a feladást igazoló másolatot.

Teendők:

 • Tájékozódjon: Online kalkulátorok segítségével hasonlítsa össze a díjakat.
 • Hasonlítsa össze: Ne csak az árat, de a fedezetet és a szolgáltatásokat is!
 • Kérj ajánlatot: Írásban, hogy összehasonlíthassa a szerződéseket.
 • Mondja fel a régi szerződést: Írásban, a határidő betartásával.
 • Kösse meg az új szerződést: A kiválasztott biztosítónál, a határidő betartásával.

Ne feledje: A kötelező biztosítás váltás határidő betartása kulcsfontosságú a gondtalan váltáshoz. Legyen naprakész, és válassza a legkedvezőbb ajánlatot!

Ha már alaposan körül járta a kötelező biztosítás témáját, nézze meg nem évfordulós-e véletlenül valamelyik kötelezője (KGFB), mert a kötelező biztosítás kalkulátorunkkal maximális kedvezménnyel 1 perc alatt versenyeztetheti a biztosítókat.

További bejegyzések

Lakásbiztosítás árak

2024-06-11 18:00

A lakásbiztosítás egy fontos szerződés, amely megvédi Önt a váratlan károktól és anyagi veszteségektől. A díjak megállapítása során a biztosítók számos tényezőt vesznek figyelembe, ezért a lakásbiztosítás árak egyénenként eltérőek lehetnek.

Elolvasom

A kárbejelentő kitöltése

2024-06-05 19:38

A kárbejelentő kitöltése egy olyan procedúra, mely során a standardizált űrlapokat - mint a Baleseti bejelentő vagy a Kék-Sárga bejelentő - pontos és részletes adatokkal töltjük ki, amelyek rögzítik a károk nagyságát és az esemény körülményeit.

Elolvasom

A kötelező biztosítás kalkulátor

2024-06-09 11:00

A kötelező biztosítás kalkulátor egy online eszköz, amely segít a járműtulajdonosoknak megtalálni a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás (KGFB) legkedvezőbb ajánlatait. Ezek a kalkulátorok összehasonlítják a különböző biztosítók díjait és fedezeteit, így könnyedén kiválaszthatja a szükségleteinek és pénztárcájának leginkább megfelelő biztosítást.

Elolvasom
Kötelező biztosítás kalkulátor - 2024