Lakásbiztosítás felmondási útmutató

2024-05-06 13:12

Előfordulhat, hogy új, kedvezőbb ajánlatot talál, elégedetlen a jelenlegi szolgáltatójával, vagy a lakás körülmények megváltoznak. Bármi is legyen az ok, fontos, hogy tisztában legyen a lakásbiztosítás felmondásának menetével és jogaival.

Lakásbiztosítás felmondási útmutató

Gondolkodott már a lakásbiztosítása felmondásán? Lehet, hogy jobb ajánlatot talált máshol, nem elégedett a jelenlegi szolgáltatójával, vagy megváltoztak a körülményei. Bármi is legyen az ok, fontos, hogy tisztában legyen a felmondás menetével és a jogaival.

Ebben a rövid útmutatóban összefoglaljuk a legfontosabb tudnivalókat:

Mikor mondhatja fel a lakásbiztosítását?

 • Biztosítási évfordulón: Évente egyszer, a biztosítási évforduló előtt legalább 30 nappal írásban felmondhatja a szerződést.
 • Márciusi kampány: 2024-ben márciusban díjmentesen felmondhatja a lakásbiztosítását, függetlenül az évfordulótól. A felmondási határidő 2024. április 2. éjfél.
 • Érdekmúlás: Bizonyos esetekben, pl. ingatlan eladása esetén, a biztosítási évfordulótól függetlenül is felmondhatja a szerződést.

Hogyan mondja fel a lakásbiztosítását?

 1. Tájékozódjon: Ismerje meg a felmondási időt és a módját a szerződéséből.
 2. Válasszon új biztosítót: Hasonlítsa össze a díjakat, a fedezetet és a szolgáltatásokat.
 3. Írjon felmondó nyilatkozatot: Tüntesse fel a szerződésszámot, a felmondás okát (ha szükséges) és a felmondás dátumát.
 4. Juttassa el a felmondó nyilatkozatot: Postázza, küldje el e-mailben, vagy töltse ki online a biztosító honlapján.
 5. Kövesse nyomon a folyamatot: Győződjön meg róla, hogy a biztosító befogadta a felmondást, és kapott visszaigazolást.

Fontos tudnivalók:

 • A felmondási határidő betartása kötelező.
 • A felmondás nem jár díjjal, kivéve a márciusi kampányban a határidő elmulasztását.
 • Díjhátralék esetén a biztosító nem fogadja el a felmondást.

Tippek:

 • Küldje el a felmondó nyilatkozatot minél előbb, hogy elkerülje az automatikus megújulást és a díjfizetést.
 • A felmondás okának megjelölése segíti a biztosítókat a szolgáltatások javításában.
 • Ne feledje: a felmondás után új lakásbiztosítást kell kötnie!

Ne feledje: A lakásbiztosítás felmondása során mindig kövesse a biztosítója utasításait, és tartsa be a határidőket. A fenti információk tájékoztató jellegűek, a pontos feltételek a biztosítótól függően eltérhetnek.

Ha a lakásbiztosításával végzett, nézze meg nem évfordulós-e véletlenül valamelyik kötelezője, mert a kötelező biztosítás kalkulátorunkkal maximális kedvezménnyel 1 perc alatt versenyeztetheti a biztosítókat.

További bejegyzések

Utasbiztosítás útlemondással

2024-06-13 18:20

Az utazás izgalmas élmény, de néha váratlan események felmerülhetnek, amelyek meghiúsíthatják terveinket. Ilyen esetekben komoly anyagi veszteségek is érhetik az utazót a lemondott repülőjegyek, szállások és egyéb programok miatt. Ezért kiemelten fontos az utasbiztosítás útlemondással megkötése, amely védelmet nyújt az utazás lemondása esetén.

Elolvasom

Casco Biztosítás jelentése

2024-06-05 14:15

A casco biztosítás jelentése: egy járműbiztosítási forma, amely a "casualty" és "collision" angol szavak kombinációjából származik, és fedezetet nyújt a biztosított jármű károsodásaiért, tekintet nélkül a felelősség kérdésére.

Elolvasom

A kötelező biztosítás alkusz

2024-06-06 19:25

A kötelező biztosítás alkusz alkalmazása Magyarországon egy bevált és elterjedt eljárás, amely a gépjármű tulajdonosoknak nyújt támogatást abban, hogy a számukra legkedvezőbb biztosítási csomagot találják meg.

Elolvasom
Kötelező biztosítás kalkulátor - 2024