Lakásbiztosítás felmondó nyilatkozat

2024-05-06 13:12

A lakásbiztosítás felmondásához elengedhetetlen a lakásbiztosítás felmondó nyilatkozat kitöltése és benyújtása a biztosítónak. Ehhez a lépéshez fontos betartani a jogszabályi előírásokat és a szerződés feltételeit, hogy a felmondás gördülékenyen és problémamentesen menjen végbe.

Lakásbiztosítás felmondó nyilatkozat: felmondás egyszerűen és gördülékenyen!

Szeretné felmondani lakásbiztosítását? Ne aggódjon, ez egy egyszerűbb folyamat, mint gondolná! Csak kövesse az alábbi lépéseket, és hamarosan megszabadulhat a régi szerződésétől.

Mire lesz szüksége?

 • A lakásbiztosítási szerződés adatai (szerződés- vagy kötvényszám, biztosító neve, biztosított neve, biztosított ingatlan címe)
 • Felmondás oka (nem kötelező, de ajánlott)
 • Felmondás dátuma (meddig szeretné érvényben tartani a biztosítást)
 • Aláírása
 • Dátum

Hogyan nyújthatja be a lakásbiztosítás felmondó nyilatkozatot?

 • Postán ajánlva: Ez a legbiztonságosabb módja, mivel bizonyítéka lesz róla, hogy a biztosító mikor vette át a nyilatkozatot.
 • Személyesen: Beviheti a lakásbiztosítás felmondó nyilatkozatot a biztosító ügyfélszolgálati irodájába is.
 • E-mailben: Bizonyos biztosítók elfogadják az e-mailben benyújtott nyilatkozatokat is. Fontos, hogy PDF formátumban küldje el a nyilatkozatot, és a tárgyban tüntesse fel a "Lakásbiztosítás felmondó nyilatkozat" szöveget.
 • Biztosítótársaság online felülete: Néhány biztosító online felületen keresztül is lehetővé teszi a felmondó nyilatkozat benyújtását.

Mikor kell benyújtania a lakásbiztosítás felmondó nyilatkozatot?

A felmondási határidő a biztosítási feltételektől függ, de általában legalább 30 nappal a felmondás tervezett dátuma előtt kell benyújtania a nyilatkozatot. Bizonyos esetekben 60 napos határidő is lehet. A pontos határidőt a szerződésében találja.

Fontos: A felmondás nem visszavonható, miután benyújtotta a nyilatkozatot. Ezért alaposan gondolja át a döntését, mielőtt felmondja a lakásbiztosítását.

Tippek a benyújtáshoz:

 • Másoljon le magának egy példányt a benyújtott nyilatkozatról.
 • Őrizze meg a nyugtát, ha postán adja fel a nyilatkozatot.
 • Ha e-mailben küldi a nyilatkozatot, a tárgyba írja be: "Lakásbiztosítás felmondó nyilatkozat".

További információk:

 • A lakásbiztosítás felmondásához szükséges nyilatkozatot egyszerűen kitöltheti online a biztosító honlapján, vagy letölthet egy sablont, amit kézzel kitölthet és aláírhat. A biztosító honlapján általában elérhető a nyilatkozat minta is.
 • A felmondás bármikor lehetséges, de két időpont is ideális lehet:
  • Évforduló: A biztosítási évforduló a legkézenfekvőbb időpont a felmondásra, ekkor ugyanis lejár a szerződés, és automatikusan megszűnik a biztosítás. Fontos, hogy a felmondási határidőt betartsa!
  • Máciusi lakáskampány: Számos biztosító kedvezményeket kínál a Máciusi lakáskampány idején. Ha új lakásbiztosítást kötne, érdemes lehet ezen a kampányon belül felmondani a régi szerződését.
 • A lakásbiztosítás felmondó nyilatkozat benyújtása előtt érdemes elolvasni a biztosítási szerződés feltételeit. A feltételekben szerepelhetnek további követelmények a nyilatkozattal kapcsolatban, például a felmondási határidő, vagy a felmondás módja.

Ha a lakásbiztosításával végzett, nézze meg nem évfordulós-e véletlenül valamelyik kötelezője, mert a kötelező biztosítás kalkulátorunkkal maximális kedvezménnyel 1 perc alatt versenyeztetheti a biztosítókat.

További bejegyzések

Kötelező Biztosítás Váltás

2024-06-09 14:00

A kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás (KGFB) váltása évente egy alkalommal, az évforduló előtt 30 nappal lehetséges. Bizonyos esetekben azonban év közben is van lehetőség a váltásra, de ez bizonyos feltételekhez kötött.

Elolvasom

A lakásbiztosítás kalkulátor használata

2024-06-16 12:50

A lakásbiztosítás kalkulátor egy online eszköz, amellyel gyorsan és egyszerűen összehasonlíthatja a különböző biztosítók lakásbiztosítási díjait és feltételeit.

Elolvasom

Kötelező biztosítás zöldkártya

2024-06-10 22:02

A kötelező biztosítás zöldkártya egy nemzetközileg elfogadott igazolás, amely biztosítja, hogy a gépjármű rendelkezik érvényes felelősségbiztosítással a külföldön okozott károkra is. Ez a dokumentum elengedhetetlen a külföldön történő autózáshoz, és sok országban kötelezően magunkkal kell vinnünk.

Elolvasom
Kötelező biztosítás kalkulátor - 2024