Utasbiztosítás kötése külföldről

2024-05-06 13:12

A külföldön tartózkodók számára is fontos a biztonságos utazás, és ehhez elengedhetetlen az utasbiztosítás kötése külföldről is. Szerencsére ma már nem szükséges hazautazni a biztosítás megkötéséhez, hiszen számos biztosító társaság kínál online szerződéskötési lehetőséget.

Utasbiztosítás kötése külföldről: A lényeg röviden

A külföldön tartózkodók számára is fontos a biztonságos utazás, és ehhez elengedhetetlen az utasbiztosítás kötése külföldről is. Szerencsére ma már nem szükséges hazautazni a biztosítás megkötéséhez, hiszen számos biztosító társaság kínál online szerződéskötési lehetőséget.

Az utasbiztosítás kötése külföldről három fő előnnyel jár:

 • Kényelem: A biztosítást otthonról, kényelmesen elintézheti, akár a telefonjáról is. Ez megtakarítja az időt és a fáradtságot, főleg ha távol tartózkodik Magyarországtól.
 • Széles választék: Az interneten számos biztosító társaság kínálatát összehasonlíthatja, így megtalálhatja a szükségleteinek legmegfelelőbb biztosítást.
 • Gyors és egyszerű: A biztosítás megkötése gyors és egyszerű folyamat, amely csak néhány percet vesz igénybe. A biztosítási kötvény azonnal érvénybe lép, így nyugodtan utazhat.

Az utasbiztosítás kötése külföldről korántsem bonyolult folyamat, de van néhány dolog, amire figyelnie kell:

 • Válasszon megbízható biztosító társaságot: Bizonyosodjon meg róla, hogy a biztosító társaság jó hírnévvel rendelkezik és megbízható szolgáltatást nyújt.
 • Hasonlítsa össze a különböző ajánlatokat: Ne elégedjen meg az első ajánlattal, hasonlítsa össze a különböző biztosítók kínálatát, és válassza a legkedvezőbb feltételeket.
 • Olvassa el alaposan a biztosítási feltételeket: Győződjön meg róla, hogy megérti a biztosítási feltételeket, és tudja, hogy mire terjed ki a biztosítás.
 • Kösse meg a biztosítást az utazás megkezdése előtt: Ne várjon az utolsó pillanatra, kösse meg a biztosítást az utazás megkezdése előtt, hogy biztosan védett legyen.

Milyen szolgáltatásokat nyújt az utasbiztosítás kötése külföldről?

Az utasbiztosítás külföldre számos szolgáltatást nyújthat, többek között:

 • Orvosi ellátás: Fedezi a kórházi ellátás, a járóbeteg-ellátás, a mentőköltségek és a gyógyszerek költségeit.
 • Hazahozatali segítség: Biztosítja a hazahozatalt abban az esetben, ha súlyos betegség vagy baleset miatt nem tudja befejezni az utazását.
 • Balesetbiztosítás: Kártérítést nyújt baleset esetén bekövetkező halálra, maradandó rokkantságra vagy testi sérülésre.
 • Poggyászbiztosítás: Fedezi az ellopott, elveszett vagy sérült poggyász értékét.
 • Jogvédelem: Jogi tanácsadást és képviseletet nyújt jogi konfliktusok esetén.
 • Assistance szolgáltatások: Segítséget nyújt a helyi hatóságokkal való kapcsolattartásban, tolmácsszolgálatot biztosít, és segítséget nyújt a szállás és a közlekedés megszervezésében.

Fontos tippek az utasbiztosítás külföldről történő kötéséhez:

 • Válasszon megbízható biztosító társaságot!
 • Hasonlítsa össze a különböző ajánlatokat!
 • Olvassa el alaposan a biztosítási feltételeket!
 • Győződjön meg róla, hogy a biztosítás fedezi az Ön által tervezett tevékenységeket!
 • Kösse meg a biztosítást az utazás megkezdése előtt!

Ne feledje: Az utasbiztosítás kötése külföldről pár percet vesz igénybe, de megnyugvást adhat a váratlan események esetén, és biztonságosabbá, gondtalanabbá teheti az utazását.

Ha az utasbiztosításról való információ szerzéssel végzett, nézze meg valamelyik kötelezője nem közeledik-e az évfordulójához, mert a kötelező biztosítás kalkulátorunkkal maximális kedvezménnyel 1 perc alatt versenyeztetheti a biztosítókat.

További bejegyzések

Lakásbiztosítás tv-re

2024-06-12 14:20

A lakásbiztosítás alapvetően nem nyújt fedezetet elektronikai eszközök meghibásodására, de szerencsére a lakásbiztosítás TV-re kiegészítő biztosításokkal bővíthető.

Elolvasom

Zöldkártya

2024-05-31 18:54

A Zöldkártya egy nemzetközileg elfogadott gépjármű-biztosítási igazolás, amely azt bizonyítja, hogy a jármű tulajdonosa hazájában rendelkezik olyan felelősségbiztosítással, ami a külföldön okozott károkra is érvényes. Magyarországon csak a nemzetközi Zöldkártya használható, amely kiterjed a magyar kötelező gépjármű-felelősségbiztosításra is.

Elolvasom

Kötelező Biztosítás Lekérdezése

2024-06-08 10:24

Fontos megjegyezni, hogy a kötelező biztosítás lekérdezése az Ügyfélkapun keresztül nem lehetséges. Azonban a biztosítók többsége saját ügyfélportálján biztosít erre lehetőséget.

Elolvasom
Kötelező biztosítás kalkulátor - 2024